Ce este big bangul interior?

Big bangul interior are loc atunci când omul regăsit total eliberează în lume energia regăsirii și în acest fel duce la eradicarea inconștienței.

Omul care și-a abandonat toate identitățile și s-a scufundat total în ființa unică simte o explozie de energie la nivelul capului și este purtat pe cele mai înalte culmi ale extazului.

Acea eliberare de energie împinge lumea într-un nou nivel al conștienței, un nou nivel care presupune destrămarea vechilor sisteme, vechilor metehne.

De când ai început să citești acest text și până acum au avut loc sute de big banguri interioare peste tot în lume. Explozii de energie care poartă lumea într-o nouă era caracterizată prin comuniune, înțelegere și respect între oameni. O era în care descoperirea sufletului va ocupa cel mai important loc în viața tuturor oamenilor.

Big bangul interior este de fapt construcția unei noi lumi exterioare. Și nu se întâmplă o dată și gata, ci se întâmplă în fiecare zi.

Fiecare big bang interior, fiecare explozie de energie are efect asupra tuturor oamenilor.

Un politician la sute de km depărtare de locul fizic al exploziei de energie va înțelege cum toate legile pe care le votează sufocă de fapt cetățeanul, un părinte va realiza cum își distruge copilul urmând calea actuală impusă de o societate inconștientă, un profesor va realiza inutilitatea tuturor informațiilor pe care este forțat să le prezinte copiilor, un lider religios va înțelege răul pe care îl face oamenilor propovăduind existența unei divinități în afara omului, un angajator va realiza că își exploatează de fapt angajații, un om de știință va avea o intrezarire a limitelor uneltei principale folosite în explorare, va realiza limitele minții.

Chiar dacă a doua zi toți acești oameni o vor lua de la cap, făcând ce știu ei mai bine să facă, făcând ce au învățat, înăuntrul lor sămânța a fost deja plantată și va crește continuu. Iar atunci când sămânța va ajunge la maturitate va veni momentul pentru omul respectiv să lase lumina să răzbată prin el, să devină un agent al schimbării înfruntând autoritățile ce au impus normele respective.

Politicianul va trebui să înfrunte colegii de partid și jurnaliștii de pe ștatul de plata al acelui partid, părintele va trebui să îi înfrunte pe ceilalți părinți care alcătuiesc de fapt societatea, profesorul va trebui să își înfrunte superiorul riscând astfel să își piardă postul, liderul religios va fi nevoit de asemenea să își înfrunte gloata de superiori pentru a putea divaga de la învățăturile acceptate de organizația respectivă, angajatorul va trebui să își înfrunte temerile de a pierde din avere, iar omul de știință își va risca numele și întreaga carieră încercând să arate limitările minții actuale a omului.

Doar prin aceste înfruntări vechiul sistem va fi demolat și o nouă lume va fi reclădită.

Acei oameni care vor refuza să fie agenți ai schimbării, care vor refuza să lase lumina să îi străbată, care vor refuza să se abandoneze, acei lași vor fi măcinați de conflicte interioare atât de puternice încât organele interne nu vor mai putea funcționa normal. Alegerea pentru ei va fi de fapt între abandonare totală și dispariție.

Și toate din cauza unui big bang interior undeva într-o casă modestă.

Acel big bang a eliberat energia prin care se va construi o nouă lume de către agenții schimbării.

Uită-te la viața ta și da-ți seama care este rolul tău, acela de agent al schimbării sau acela al omului care va elibera energia regăsirii prin big bangul interior.

Fie că vei fi un agent al schimbării și te pregătești de înfruntări pe viață și pe moarte, fie că ești pe drumul regăsirii și doar îți vei admira creația generată de propriul big bang, în ambele cazuri, renunțarea la imagini, la identificări, abandonarea de sine este necesară.