Tot omul vrea să se perfecționeze, tot omul vrea să fie mai bun, dar cel mai important, tot omul vrea să se simtă special și să aibe succes.

Doar că nu este așa de ușor, dezvoltarea unei persoane durează o viață întreagă, și poate și din această cauză industria dezvoltării personale a depășit 10 miliarde de dolari pe an.

Pentru că cea mai bună vânzare este cea recurentă, ca un abonament, ce durează cât mai mult posibil, o viață întreagă dacă s-ar putea ar fi perfect.

Omul își vinde singur ideea că trebuie să fie mai bun, să aibe mai mult succes. Si tot acel om pleacă bezmetic în căutarea perfecționării.

Și omul nostru năuc se pornește într-o căutare nesfârșită. Dar scopul adevărat este acela de a fi ocupat in permanență, de a NU avea ragazul necesar pentru a se cunoaște pe sine.

Căci atunci când te oprești din cautare ai șansa să îți transcenzi condiția.

Doar că prețul plătit pentru asta ar fi dispariția persoanei, nicidecum dezvoltarea ei. Și din această cauza omul își vinde singur mirajul dezvoltării, căci prin această căutare își poate evita dispariția.

Și caută omul nostru, citește cărți peste cărți, se înscrie în programe, mergi la seminarii, la rândul lui împarte și el sfaturi, și timpul îi trece, și căutarea continuă, și omul reușește în mod insonstient să evite să stea față in față cu el, doar prin simpla căutare.

La un moment dat omul tot va fi nevoit să se infrunte pe sine, căci căutarea va deveni imposibilă într-un tărziu, doar că atunci omul va întâlni doar beznă, aceeași beznă, aceeași năuceală care în trecut a născut dorințele căutării.

Mintea acum e prea aglomerată de concepte, iar calea nu are cum să îi fie luminată dacă lumina a fost evitată prin căutare o viață întreagă.

Așa că dată viitoare când te gândești să îți dezvolți persoana, stai puțin și întreabă-te cine este de fapt persoana asta pe care vrei să o dezvolți.

CAUT-O.