Adevărul este că liniștea l-a chemat mereu pe om înapoi, în schimb omul prea rar și-a oferit ocazia de a o asculta.

Omul este mereu prins în jocul formelor, în jocul realității externe, omul are mereu ceva mai bun de făcut, omul are mereu de întreprins câte o acțiune pentru atingerea unui țel, țel care întotdeauna adaugă ceva la imaginea omului, un ceva care îl face pe om să arate într-un anumit fel în ochii lumii, dar și mai important, în proprii lui ochi.

Și după îndelungi suferințe câteodată omul reușește să se extragă din fuga după deveniri și să își acorde pentru un moment ocazia de a asculta chemarea liniștii.

Dar atunci intervine inconștiența colectivă care încearcă să îl tragă pe acel om înapoi în jocul formelor, înapoi în ea. Fiindcă dacă acel om se va desprinde cu totul de inconștiența colectivă atunci se pierde încă o bătălie și se apropie extincția.

Și încercarea inconștienței colective de a trage omul înapoi poate căpăta forme multiple, de la o notificare pe telefon până la un conflict serios în apropierea omului respectiv.

Dacă omul reușește să se desprindă într-o oarecare măsură de jocul formelor, atunci el nu va mai putea fi ademenit înapoi prin evenimente externe, atunci inconștiența colectivă va apela la artileria grea, la gânduri.

Atunci omul care încearcă să asculte liniștea va fi inundat de gânduri, care mai de care mai atrăgătoare și convingătoare.

Totul doar pentru a capta atenția acelui om, evitând în acest fel ascultarea liniștii, evitând întoarcerea atenției în sursa ei, evitând astfel descoperirea adevăratei naturi a realității.

Dacă omul apucă să guste doar pentru un moment din adevărată realitate atunci mintea lui nu va mai putea fi coruptă, indiferent de promisiunile inconștienței colective.

Tot ce are de făcut omul este să rămână neclintit în fața tuturor încercărilor inconștienței colective de a îl trage înapoi, indiferent că este vorba despre jocul formelor sau acela al gândurilor.

Acea neclintire nu este nepăsare, ci urmarea unui foc interior care a ajuns să ardă mai tare decât toate celelalte.

Doar prin acea neclintire omul va putea asculta și urmări chemarea liniștii, până când va ajunge înapoi în sursă și va descoperi natura adevăratei realități.

Varianta audio: