Ce este de fapt o încercare a vieții?

Răspunsul depinde de fiecare om în parte și de gradul de adâncire al acestuia în conștiență.

O încercare a vieții poate să fie absolut orice, de la o opinie care contrazice propriile viziuni până la o boală care țintuiește la pat.

Un om pierdut în identificări poate considera că viața îl pune la încercare când îi scoate în cale oameni cu păreri diferite, când rămâne blocat în trafic sau când vântul bate prea tare și îi deranjează coafura.

Alt om, care și-a urmărit vocea interioară și a descoperit locul de unde răsare adevărata pace, poate rămâne netulburat și în cazul unei boli care îl imobilizează.

Gradul de tulburare al unui om în urma unei situații în care îl pune viata arată de fapt gradul de inconștiență al acelui om.

Fiecare om are în orice clipă o alegere, aceea de a pleca cu experiența externă sau a rămâne în locul de unde se naște de fapt acea experiență, a rămâne în sursa ei.

Știm cu toții deja că trăim într-o lume de oameni plecați, rătăciți în totalitate în mrejele experiențelor oferite de viață. Acei oameni pot fi deranjați cu ușurință de orice schimbare a vieții care le atinge imaginea. Și din păcate pentru ei viața este într-o continuă mișcare, iar imaginea lor va fi suspusă constant la modificări, indiferent de eforturile depuse de acei oameni pentru a opri viața în loc.

Și atunci încercările apar una după alta, atunci dramele se succed cu o rapiditate amețitoare, atunci omul ajunge să își strige disperarea în gura mare. Și această disperare poate căpăta forme multiple, de la căutarea milei în fiecare conversație până la violență verbală sau fizică.

Fiecare așa zisă încercare apărută în viața omului este de fapt un portal spre o dimensiune interioară acoperită de noroiul unei vieți inconștiente. Omul trebuie doar să facă pasul spre acea dimensiune.

Și dacă acel pas nu este făcut de bună voie, atunci omul va fi împins forțat în acea dimensiune, prin tot mai multe încercări și tot mai serioase. Fiindcă doar așa portalul se va mari îndeajuns de mult încât să încapă în el întregul bagaj al acelui om inconștient.

Când este încercat de către viață de cele mai multe ori omul pierdut are o reacție impulsivă, care de fapt alimentează realitatea cu mai multă inconștiență, pregătind astfel alte încercări ale vieții, alte situații dificile pentru acel om care a reacționat.

Viața nu așteaptă de fapt o reacție de la omul încercat, viața vrea doar ca acel om să își descopere adevărata realitate internă, să își descopere spațiul lipsit de probleme și de imagini care să fie apărate, acel spațiul infinit plin de compasiune, spațiu din care se nasc toate și în care dispar toate experiențele vieții.

Așa că dată viitoare când ai impresia că viața te încearcă oprește-te pentru un moment, nu reacționa, uită-te înapoi în tine, caută în adâncul tău sub toate straturile identificărilor și ai să auzi vocea care te-a chemat mereu acasă.

Du-te după acea voce.